fbpx
İnternet Sitesi Tasarımı

İnternet Sitesi Tasarımı Neden Önemlidir.

İnternet sitenizin tasarımı ve işleyişi müşteri portföyünüzü ve işinizi nasıl etkiler?

İlk izlenim etkisi

Potansiyel müşterileriniz internet sitenizi ziyaret ettiğinde, işletmenizle ilgili ilk izlenimi web sitenizin tasarım ve işleyiş kalitesinden alır. Bir kaç saniye içinde ürünleriniz ve işletmenizi yargılamaya başlarlar. Bu bilinçaltı olayıdır. Bu ilk saniyelerde müşterileriniz üzerinde olumlu bir etki yaratmak çok büyük önem taşımaktadır.

İnternet siteniz basit ve alelade bir tasarıma sahipse, potansiyel müşterileriniz üzerinde firmanız olumsuz bir etki yaratacaktır. İnternet cezbedici bir tasarım bulamadıkları takdirde sitenizden çıkış yapacaklardır.

İnternet sitenizin tasarımı çok önemlidir çünkü sitenize giriş yapan potansiyel müşterilerinizin markanızı nasıl algıladığını etkiler. İyi bir internet sitesi tasarımı, olası potansiyel müşterilerinizi web sitenizde tutmanıza yardımcı olur.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Arama motoru optimizasyonu, bir web sitesinin arama motorlarında daha iyi bir sıralama ve daha fazla ziyaretçi çekmeyi amaçlar. Bu, anahtar kelime araştırması, içerik oluşturma, meta etiketleri ve bağlantılar gibi özellikleri içerebilir. SEO, bir web sitesinin arama motorları tarafından daha iyi anlaşılmasını ve daha yüksek sıralarda listelenmesini sağlar.

Web siteniz Online Müşteri Temsilcinizdir

Potansiyel müşterileriniz internet sitenize bakarak onlara nasıl hizmet sağlayacağınıza karar verebilirler. Tasarımınız, müşteri kitlenize nasıl baktığınız konusunda onlara fikir verir. İnternet sitenizin tasarımına herhangi bir çaba göstermezseniz, bu potansiyel müşterilerinize yardımcı olmaya veya çaba göstermeyeceğiniz tahmininde bulunabilir.

İnternet siteniz online müşteri hizmetleri temsilcisi gibidir. Siteniz kaliteli bir tasarıma sahip, modern ve davetkarsa, olasi müşterileriniz sitenizde gezinirken kendilerini daha iyi hissedecektir.

Modası geçmiş, mobil uyumlu olmayan, tasarımı alelade ve basit bir internet sitesi, işletmenizin soğuk ve uzak görünmesini sağlar. İnsanlar, iyi bir ilk izlenim bırakacak kadar değer vermeyen bir işletmeyi tercih etmek istemezler.

Web Sitenizi yaptığınız işin dijital yüzü olarak düşünebilirsiniz. Birisi fiziksel konumunuza girdiyse, dostça bir yüzün onları selamlaması ve hoş geldiniz demesi iyi hissetmesine neden olmaz mı? Güncellenmiş ve modern bir internet sitesi tasarımı, yeni ziyaretçilerinizi karşılayan samimi bir güleryüze eşdeğerdir.

İnternet Siteniz Ziyaretçilerinize Güven Vermeli

İnsanlar kötü tasarlanmış internet sitelerine güvenmemekte. Mobil uyumlu olmayan, Kötü bir tasarımla karşılaşınca veya bilgileri eski, eksik, sitelere güvenmezler. Güncellenmiş bir web siteniz olmadığı için sitenizi keyifsiz veya şüpheli bulacaklardır.

Bir imalat şirketine toplu sipariş vermek isteyen bir kişiyi düşünün. Muazzam miktarda para harcanıyor, yani üretim web sitesi tasarımınız güven vermiyorsa, siparişlerini vermek için başka bir rakip işletme bulacaklardır.

Öte yandan, profesyonel bir site kitlenize güven verir. İşletmenize güvenerek daha fazla kontrol gereksinimi duymadan kendilerini rahat hissedecekler.

Sitenizde kalmaları için kitlenize güven vermeniz önemlidir. Ziyaretçiler sitenizde daha uzun süre kaldıklarında, işletmeniz için bu, olası satışları yakalamak için daha fazla fırsat yaratır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir